Бумеранг жлобства

Почитав на сусідніх гілках коментарі людей, які підтримують опозицію про бумеранг помсти, барикади на які опозиція закликає українській народ, і подумав собі, а ці люди взагалі, хоч щось можуть, окрім того, як кудись постійно закликати та обіцяти молочні ріки та кисільні береги.
Навіть, здавалося би, у елементарних речах вони дбають лише про себе і аж ніяк не про простих людей, особливо тим кому потрібна допомога.
Наведу простий приклад. На муніципальний бал, який відбувся минулого тижня прийшли аж три(!!!) представники Фронту Змін. Бурбак, Каспрук і Бурштейн (останній навіть не знаю, хто такий). Бал був благодійним і кошти зібрані на ньому пішли на лікування семи маленьких дітей.
Квиток на бал коштував 600 гривень. Не кожен чернівчанин може собі його купити. Але хіба для депутата, навіть міської ради це є проблемою.
Та «атракціон небаченої щедрості» фронтовиків вражає. Мало того, що прийшло їх всього троє, так, тоді як всі нормальні люди прийшли на бал зі своїми половинками, ці троє вирішили зекономити на своїх дружинах і прийшли без них.
Про те, що вони не брали участь у благодійному аукціоні, годі й говорити.
Й справді, яке діло фронтовикам до важкохворих дітей, для яких зібрані на балу кошти можливо чи не єдиний шанс зачепитися за життя і вилікуватися.
У цих опозиціонерів є більш важливі справи. Для них головне вчасно схопити бумеранг помсти, і якомога вище вилізти на барикаду, аби пика потрапила в об’єктиви телекамер…

6 коментарів

Олексій Пономаренко
Зараз прийде їх Сергійко Петросян і спитає де ваш фактаж і докази)))
А якщо серйозно, згадую як у соцмережах пару місяців наприкінці минулого року збирали кошти на операцію дівчинці (нещодавно вона до речі була успішно проведена, з чим її вітаю і всіх хто долучався до допомоги), так ось дівчина постійно дякувала на своїй сторінці пойменно тим хто їй допомагав. Я спеціально не називаю прізвище дівчини, ні людей із влади, які тоді допомогли (щоб не звинувачували мене в піарі) але прізвищ згаданих у цій статті людей я там теж не бачив, як і інших відомих опозиціонерів. Правильно, їм би в політику погратись, а допомогти хворим дітям, це вже не для них…
Я не виключаю і сподіваюсь, що вони таки комусь допомагають, і не говорять про це, але знаючи суть цих людей дуже у цьому сумніваюсь.
Маріанна Антонюк
Особисто мені цілком байдуже до вищеназваної політсили. Але заради справедливості: чернівецький муніципальний бал (і зараз, і при «папєрєдніках») вважаю чистою показухою (маю ще кілька епітетів, але не буду...) Особисто я в ньому не брала би участі навіть за наявності мільйона, навіть в доларах :) Думаю, що замість цієї показухи з дорогими квитками, вечірніми сукнями і лотами аукціону, можна просто, без посередників і сумнівних розваг, дати грошей потребуючим. Ну немає серед представлених на балу осіб (особин?) аристократів, ну не є їх розваги шляхетними… Не варто вдавати з себе те, чим ти не є.
А тепер висновок з цього «ліричного відступу». Участь чи неучасть у балу чи аукціоні аж ніяк не є показником рівня доброчинності.
Олексій Пономаренко
Правильно. Немає аристократів, не шляхетно поводяться, нічого не проводити… Ми ж усі вихідці з села, тому давайте тоді проведемо сільську дискотеку. Показухою ви називаєте приклад доброї справи для інших, звертання уваги на проблему? На мою думку люба справа допомоги хворим дітям варта уваги, навіть якщо вона не шляхетна і не аристократична.
Так, звісно, участь не є показником доброчинності, але можливо більшість із цих людей самі б ніколи і не брали б участь у доброчинності, і саме цей бал зверне їх увагу на подібні проблеми.
Маріанна Антонюк
ще раз. Чому просто не дати те, що хочеш, тому, кому хочеш? нє, треба ж вдавати артистократів, напялити вечірню сукню, за яку відвалити ще стільки ж, скільки передбачено на «благодійність», злопати канапок і вдути напоїв ще на половину від тої суми… А потім дати з барського плеча трохи діткам.
Це перше. Друге: а демонстративно «віддаючи дітям» — чи попередньо вони в тих же дітей не забрали? Не сплативши податки, щось отримавши за мудрьоними схемами в обхід законів і т.д. Вони — Білли Гейтси чи Цукерберги, що заробили своїми мізками чи руками?
І третє. Не думаю, що такі «муніципальні бали» сильно відрізняються від «сільських дискотек».
Я не проти балів в принципі. І про аристократію (тобто її відсутність) тільки в Чернівцях. Я про те, що відбувається в нинішніх умовах загалом. Ми прагнемо бути схожими на європи з америками, не маючи на те жодних підстав.
Олексій Пономаренко
Ну так може нічого не робити? Опустити руки і плакати, що ми не схожі на Европу з америками? А гроші дають і просто так, без балів, я вже згадував про це в першому повідомленні. Мені особисто всеодно як дадуть гроші на допомогу дітям і скільки буде чи не буде аристократизму в цих діях.
Маріанна Антонюк
не перекручуйте. Не було жодного слова про «нічого не робити» і особливо «плакати». Особливо — над несхожістю з європами й америками.
А мені не все одно, як дадуть гроші. Бо якщо давати їх без помпи — їх буде більше. А якщо правою рукою тирити, лівою їсти-пити-шпацірувати на балах, а третьою (якщо знайдеться) — давати, то кому це треба, крім самих дающих для їхнього ж відбілювання у власних очах.
І чомусь здається, що ви зі мною погоджуєтеся. Просто не хочете це визнати через несприйняття — чи якихось політичних сил, чи мене особисто. Ваше право :)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте